top of page
חיפוש

רוצים להתרחב לתחום חדש - אין בעיה

"אנחנו רוצים להתרחב לתחום חדש לגמרי", כך פתח השותף הבכיר באחת החברות שאני עובד איתן את שיחתנו בתחילת השבוע.


החברה רוצה להתרחב לתחום שאינה מכירה כלל, כחלק ממהלך עסקי של הרחבת הפעילות.


המטרה - להשתמש בידע הנרכש של החברה מהפעילות הקיימת לטובת הפעילות החדשה. הפרויקט החדש הוא מנוע צמיחה שאמור להזניק את החברה קדימה מבחינה עסקית, ובמציאות הדינמית שאנחנו פועלים וחיים בה כיום, כדאי להשיק את הפעילות הזו במהירות האפשרית.


כמי שעוסק בעולמות המדיה הדיגיטלית בהובלה וקידום של מיזמים, מוצרים ופרויקטים. וכן, מלווה אנשים פרטיים וארגונים בתהליכי רעיונאות, יצירתיות, חשיבה יזמית וכמובן גם עשייה. אני פועל בדרך הבאה - למידה והבנת התחום החדש ככל הניתן, ולא פחות מרמה המאפשרת לנהל באופן ראוי עובדים במיקור חוץ או להתנהל מול מומחים מקצועיים חיצוניים.


1. בחינה אובייקטיבית מהו הידע הקיים בארגון (אם בכלל) ואיזה ידע חסר בו בשביל להתקדם. יכול להיות שנגלה שיש את מה שצריך כדי להתחיל ויכול להיות שיש פער גדול להשלים.


2. מחקר, למידה והשקעה בלמידת התחום על רבדיו השונים. במידה ואין לנו מספיק זמן? נעבוד עם יועצים מומחים שיש להם את הניסיון שאותו אנו צריכים (נדאג לשאוב מהם את הידע תוך כדי עבודה). אין בושה להודות בחוסר ידע ולהשלים אותו (אם אין זמן) בעזרת מיקור חוץ.


3. פיתוח וקידום הפרויקט בשלבים והשקה מתגלגלת בהתאמה. צריך לזכור לא להיות דקדקניים מדי מצד אחד, אבל גם שהפזיזות מהשטן.


4. הכשרה וגיוס של אנשים נכונים (מקצועית ותרבותית) לתפקידים השונים בפרויקט. עבודה עם אנשים שאינם מתאימים מבחינה מקצועית לצרכים, עשויה לעכב, לפגוע או אפילו חלילה להפיל את הפרויקט כולו.

Comments


bottom of page