יצירה (ש"ע)
פעולה, עשייה או תהליך של הבאת משהו לידי קיום. הקמה, היווצרות, יסוד, ייזום, הפקה, ייצור, בנייה, פיתוח.
יום אחד פונה אליי חבר להתייעץ, הוא מספר בהתלהבות שיש לו רעיון מצוין למשחק שולחן ורוצה לדעת איך להתקדם. ממש קינאתי בו, זה רגע מרגש מלא בחששות מצד אחד ותשוקה אמיתית של עשייה מהצד השני. אמרתי לו, מצוין לך על זה... תתחיל בלהעלות את הדברים על נייר, שב, דמיין ופשוט תכתוב איך אתה רואה את המשחק, מן תקציר שכזה, קח את הזמן בלי לחץ, אחר-כך ניקח את זה משם. נשמע סבבה לגמרי הוא אמר לי והלך. אחרי משהו כמו חודש פגשתי בו שוב במקרה. נו? שאלתי, איך מתקדם המשחק? תראה... הוא אומר לי... זה לא פשוט... לא היה לי זמן, נראה לי שזה יעלה הרבה כסף לפתח... אני לא יודע איך! לא אלאה אתכם בהמשך השיחה, אבל אתם כבר מבינים את הכיוון.
נשמע מוכר?
את אחת העצות הטובות הקשורות בעשייה, שמעתי בהרצאה של בוב פרוקטור - "לעולם לא יהיה לנו את 'הזמן הנכון לעשות' - יש להתחיל כעת, היכן שנמצאים, עם הכלים העומדים לרשותנו, וכלים טובים יותר יתגלו לאורך הזמן".
מה שבעצם בוב ביקש לומר זה - אל תחכו עד ש... או אחרי ש... או אם אז... - פשוט תתחילו לעשות!
הנה 5 צעדים מעשיים שעוזרים לי בכל פעם שבא לי ליצור משהו חדש:
קבלו החלטה
תחליטו מה אתם רוצים ליצור ומה אתם מוכנים ל"הקריב" כדי לעשות את זה. אל תתנו לאנשים אחרים, דעות או נסיבות להשפיע על ההחלטה שלכם. קבלת ההחלטה של מה שאתם רוצים, חשוב מאוד עבור הגדרת המטרה שלכם. קבלו החלטה במקום לבקש עצה או אישור אם לעשות או לא. ההחלטות שאנחנו מקבלים עוזרות לנו לצמוח ולהגשים את הרצונות והשאיפות שלנו.
הגדירו מטרה
מטרה ראויה היא משהו שאתם תפעלו להשיג עם תשוקה בוערת ושמעולם לא עשיתם לפני כן. מטרה כזו תעזור לכם לצמוח על ידי כך שהיא תגרום לכם ליצור משהו מתוך עצמכם. אבל, יש כאן גם קאטצ' - אתם צריכים לצאת מאזור הנוחות שלכם ולמתוח את הגבולות שלכם. אם אתם כבר יודעים איך להגיע למטרה שהצבתם, זה לא יגרום לכם לצמוח – תאתגרו את עצמכם ואל תחששו לקחת סיכונים. המטרה שלכם צריכה להיות ברורה כשמש, ניתנת למדידה בקלות, נותנת ערך, כזו שאתם יכולים לדמיין אותה והיא נותנת לכם השראה.
בנו תכנית פעולה
מה נדרש כדי לקבל את התוצאה הרצויה? ידע, יכולות ומוכנות שלכם, התרשמות מעשייה דומה של אחרים, בדיקת השוק, מורכבות והיקף העשייה, זמן ותקציב. חלקו את העשייה לשלבים, יעדים, תאריכי יעד, תנאים ומשאבים. תחשבו מה התוצאה הרצויה של כל שלב והתאימו את התוכנית לפי הצורך עד שתגיעו למטרה שהגדרתם.
האמינו בעצמכם
אף אחד לא מכיר את האני האמיתי שלו מלבדו. לפעמים קורה גם, שאתם לא ממש מכירים את עצמכם. זה יכול להיות בגלל שאף פעם לא הכרתם את עצמכם מלכתחילה. ביטחון עצמי סובב סביב הידיעה. ככל שאתם מכירים ומבינים את עצמכם טוב יותר, כך גם עולה הביטחון העצמי שלכם. תפתחו את נקודות החוזק שלכם עד שתגיעו לנקודה שבה אתם אומרים לעצמכם ממקום של ידיעה - אני טוב, אני יודע שאני טוב ואני יודע מדוע אני טוב!
פשוט לעשות!
מסע בן אלף מייל מתחיל בצעד אחד קטן. אז תהיו בטוחים שאתם מתחילים את המסע שלכם. הרבה פעמים אנחנו כבר להוטים להגיע לקו הסיום עוד לפני שהתחלנו - מכירים את זה? חברים, זה לא מרוץ! תהיו סובלניים, תתקדמו בצעדים קטנים, אחד בכל פעם. תזכירו לעצמכם בכל יום מהי המטרה שהצבתם ואיזה ערך היא מביאה. תהנו מהדרך שאתם עושים ותעריכו את ההתקדמות שלכם. שחררו את כל ה-'אבל'ים וה-'אם'ים ואל תשכחו לחשוב בצורה חיובית על מה שאתם צריכים לעשות כדי להתקדם כל הזמן בכיוון המטרה שלכם.
Comments